...

MASTERCLASS ORGANISATIEOPSTELLINGEN

& LEIDERSCHAP

Hoe creëer je oprechte, duurzame en krachtige organisaties die scoren in hun markt?

Deze workshop is speciaal voor coaches/trainers die zich willen verdiepen in Leiderschap in de 21e eeuw en in systemisch werk in organisaties.

Duurzame wereld

Het is mijn droom om met deze bijzondere intuïtieve systemische methode bij te dragen aan een duurzame wereld waar we weer in harmonie mogen leven met de natuur.
Daarbij is het van belang dat duurzaamheid niet alleen een sexy begrip is, maar werkelijk van binnen en van buiten wordt doorgevoerd. Zonder daarbij de economische realiteit, de tijdgeest en het maximaal haalbare te vergeten.

Na deze masterclass

N

Je leert hoe je een leiderschap- en cultuurstransformatie programma maakt dat werkt.

N

Je weet de systemische basisprincipes van leiderschap en Systemisch werken met organisaties.

N

Je gaat aan het werk met een praktische casus, met mogelijke inzet van jou.

N

Je hebt gewerkt aan je eigen persoonlijke groei als coach.

N

Je hebt jouw eigen plek als procesbegeleider ten opzichte van de organisatie versterkt.

Leiderschap in de 21e eeuw

Vergelijk het leiderschap met een lichaam: een mens kan overleven zonder armen, benen, zelfs nieren en soms zelfs tijdelijk zonder hart (tijdens een harttransplantatie). Geen mens overleeft het zonder hoofd. In een organisatie kun je de leider als het hoofd zien.

In onze wereld zijn er veel hoofden die niet goed luisteren naar het hart. Maar er zijn ook hoofden die hun hart wel laten spreken, zoals Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela, Desmond Tutu, de dalai lama, enzovoort. Het hoofd als onderdeel van het hele lichaam is in dienst van het hart. Dienend aan de oorspronkelijke dienstverlening aan de klant.

En hoe is het met je eigen leiderschap? Durf jij daar echt in te gaan staan? Werkt jouw hoofd al samen met je hart?

Dit gaan we onderzoeken tijdens deze Masterclass. Als jij kunt luisteren kun je ook andere leiders met met behulp van opstellingen leren luisteren en leren voelen.

Leiderschap gaat ook over 100% kiezen voor jezelf, je eigen geluk, inspiratie, vitaliteit en bezieling. Daarbij is het belangrijk dat je ook de tijd en ruimte pakt om goed voor jezelf te zorgen. Dat versterkt je leiderschap enorm omdat het dan ook echt nog meer genieten is en je alleen dát doet waar je echt blij wordt van binnen en waar je energie van krijgt.

Systemisch werken met organisaties

Net als bij familieopstellingen is ook bij systemisch werk in organisaties hetzelfde bijzondere onderstroom-proceswerk aanwezig, dat wil zeggen dat er ook sprake is van een veld en van onbewuste invloeden. Ook de vraagstelling in het hier-en-nu is bij systemisch werken met organisaties van belang.

Een organisatie moet toegevoegde waarde aan de maatschappij leveren om te overleven. Maar vaak zijn organisaties ver weg gedreven van hun oorspronkelijke missie en zijn ze hun klant/doelgroep uit het oog verloren.
Systemisch werk maakt dit meteen zichtbaar.

Ook voor ondernemers is het leiderschap enorm belangrijk. Als ondernemers alleen dat doen waar ze echt goed in zijn en waar ze diep door geïnspireerd zijn kunnen ze ook hun werknemers inspireren en krijgt de hele organisatie een enorme daadkracht. Die ook doorwerkt bij hun klanten.

Ook hier is het hart de hoofdstroom en de ziel de raadgever.

 

Datum, locatie en investering

 Datum:

 

  • Maandag 14 en dinsdag 15 november.
  • 2 achtereenvolgende dagen.
  • We starten elke dag om 10:00 uur (inloop vanaf 9:30 uur) en eindigen de dag rond 17:30 uur.

Locatie:

  • Hofkerk, Linneaushof 94, Amsterdam

Investering:

  • € 995,- (excl. btw)

  • Inclusief koffie/ thee/ water, koekjes.

  • Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.

Online Sessie Intuïtief Systemisch Coachen

Online Sessie Intuïtief Systemisch Coachen

Bij jou thuis, Achter je computer, laptop of smartphone
+ Google Maps

Ontdek het werken met Familieopstellingen. Leer de essentie en de basishouding van het Intuïtief Systemisch Werken. En maak kennis met deze bijzonder werkvorm waarbij jij je cliënt kunt begeleiden om […]

Find out more »
25 oktober 2022 20:00 - 21:30

Hylke Bonnema

Meesteropsteller, Top coach, Auteur, Opleider

Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als een van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van Het Nieuwe Opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf– de grondlegger van het Systemisch Werk – heeft Hylke zijn werk de laatste 10 jaar doorontwikkeld. Met Het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak maar vooral ook zijn klanten een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft hij 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al over de 750 mensen opgeleid in zijn werk.

Het was een superdag en ik heb mijn gehechtheid aan geld opgesteld en nu durf ik mijn eigen praktijk echt door te gaan zetten en heeft het me geholpen de keuze te maken niet meer terug in loondienst te gaan! (over de workshop Leef je Roeping)

Agnes 
Agnes
Mooi hoe je het opstellen uitdraagt naar een breed publiek. Fijne opbouw van de dag, mooie oefeningen, veel inspiratie en goed verzorgd!
Ook altijd weer mooi om op zo’n dag de grenzen te ervaren van eigen ongemak/weerstand.
Mirjam 
Mirjam

Hylke heeft een bijzondere gave om diepgaande kennis heel concreet in te zetten voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij heeft en scherp oog vanuit een diep innerlijk weten.

Ilonka de Haan 
Ilonka de Haan

Hylke’s intuïtieve handelen gecombineerd met zijn prettige, open persoonlijkheid, maakt het dat hij in weinig tijd het beste in mij heeft boven gehaald.

Roland van Mourik 
Roland van Mourik
× Hoe kunnen we je helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday