...

MASTERCLASS

Organisatieopstellingen & Leiderschap

Hoe creëer je oprechte, duurzame en krachtige organisaties die scoren in hun markt?

Deze workshop is speciaal voor coaches/trainers die zich willen verdiepen in Leiderschap in de 21e eeuw en in systemisch werk in organisaties.

Duurzame wereld

Het is mijn droom om met deze bijzondere intuïtieve systemische methode bij te dragen aan een duurzame wereld waar we weer in harmonie mogen leven met de natuur.
Daarbij is het van belang dat duurzaamheid niet alleen een sexy begrip is, maar werkelijk van binnen en van buiten wordt doorgevoerd. Zonder daarbij de economische realiteit, de tijdgeest en het maximaal haalbare te vergeten.

Na deze masterclass

N

Je leert hoe je een leiderschap- en cultuurstransformatie programma maakt dat werkt.

N

Je weet de systemische basisprincipes van leiderschap en Systemisch werken met organisaties.

N

Je gaat aan het werk met een praktische casus, met mogelijke inzet van jou.

N

Je hebt gewerkt aan je eigen persoonlijke groei als coach.

N

Je hebt jouw eigen plek als procesbegeleider ten opzichte van de organisatie versterkt.

Leiderschap in de 21e eeuw

Vergelijk het leiderschap met een lichaam: een mens kan overleven zonder armen, benen, zelfs nieren en soms zelfs tijdelijk zonder hart (tijdens een harttransplantatie). Geen mens overleeft het zonder hoofd. In een organisatie kun je de leider als het hoofd zien.

In onze wereld zijn er veel hoofden die niet goed luisteren naar het hart. Maar er zijn ook hoofden die hun hart wel laten spreken, zoals Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela, Desmond Tutu, de dalai lama, enzovoort. Het hoofd als onderdeel van het hele lichaam is in dienst van het hart. Dienend aan de oorspronkelijke dienstverlening aan de klant.

En hoe is het met je eigen leiderschap? Durf jij daar echt in te gaan staan? Werkt jouw hoofd al samen met je hart?

Dit gaan we onderzoeken tijdens deze Masterclass. Als jij kunt luisteren kun je ook andere leiders met met behulp van opstellingen leren luisteren en leren voelen.

Leiderschap gaat ook over 100% kiezen voor jezelf, je eigen geluk, inspiratie, vitaliteit en bezieling. Daarbij is het belangrijk dat je ook de tijd en ruimte pakt om goed voor jezelf te zorgen. Dat versterkt je leiderschap enorm omdat het dan ook echt nog meer genieten is en je alleen dát doet waar je echt blij wordt van binnen en waar je energie van krijgt.

Systemisch werken met organisaties

Net als bij familieopstellingen is ook bij systemisch werk in organisaties hetzelfde bijzondere onderstroom-proceswerk aanwezig, dat wil zeggen dat er ook sprake is van een veld en van onbewuste invloeden. Ook de vraagstelling in het hier-en-nu is bij systemisch werken met organisaties van belang.

Een organisatie moet toegevoegde waarde aan de maatschappij leveren om te overleven. Maar vaak zijn organisaties ver weg gedreven van hun oorspronkelijke missie en zijn ze hun klant/doelgroep uit het oog verloren.
Systemisch werk maakt dit meteen zichtbaar.

Ook voor ondernemers is het leiderschap enorm belangrijk. Als ondernemers alleen dat doen waar ze echt goed in zijn en waar ze diep door geïnspireerd zijn kunnen ze ook hun werknemers inspireren en krijgt de hele organisatie een enorme daadkracht. Die ook doorwerkt bij hun klanten.

Ook hier is het hart de hoofdstroom en de ziel de raadgever.

Voor wie?

Deze masterclass is speciaal ontworpen voor mensen die al ervaring hebben als coach, consultant of leider met systemisch werk, met name in organisatieopstellingen en leiderschap. De masterclass is niet geschikt voor beginners. Het is noodzakelijk dat je opgeleid bent bij onze Academie voor Organisatie Opstellingen of vergelijkbare opleiding hebt gevolgd. De masterclass is gericht op het verdiepen van je vaardigheden en kennis over het gebruik van organisatie opstellingen en leiderschap bij verbetering van organisaties, daarom verwachten we dat de deelnemers al over bepaalde basiskennis en ervaring beschikken.

 

Datum, locatie en investering

 

Datum:

 • Maandag 11 en dinsdag 12 september.
 • 2 achtereenvolgende dagen.
 • We starten elke dag om 10:00 uur (inloop vanaf 9:30 uur) en eindigen de dag rond 17:30 uur.

  Locatie:

  • Hofkerk, Linneaushof 94, Amsterdam

  Investering:

  • € 995,- (excl. btw). Tot en met 31 juli is er een vroegboekkorting je betaald dan € 795,- (excl. btw).

  • Inclusief koffie/ thee/ water, koekjes.

  • Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen, of stel je vraag via de helpdesk (rechtsonder)

  Vooropleiding & Kennis

  Heb ik een bepaalde vooropleiding of kennisniveau nodig om deel te kunnen nemen aan de Masterclass Organisatieopstellingen? 

  Om de Masterclass te kunnen volgen heb je al eerder bij ons de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen afgerond of ben je elders opgeleid en heb je aantoonbaar ervaring met familieopstellingen. Deze Masterclass is bedoeld voor coaches en geïnteresseerden die zich verder willen bekwamen op het gebied van systemisch werken en organisatieopstellingen.

  Groep & Activiteiten

  Hoe kan ik me het beste voorbereiden?
  Neem mee wat jou comfortabel maakt. Dekentje, evt. warme sokken. Verder hoef je niks voor te bereiden.

  Hoe groot is de groep?
  Maximaal 50 personen.

  Hoe ziet de groepssamenstelling eruit?
  Alhoewel de meerderheid vrouw is, nemen ook mannen geregeld deel aan onze programma’s. Het programma is voor beiden heel geschikt. De gemiddelde leeftijd ligt de tussen de 40-55 jaar. Steeds meer jonge mensen nemen deel aan onze Opleiding, en het percentage mannen ligt inmiddels gelukkig ook al op 25%.

   

  Bereikbaarheid & Vervoer

  Hoe zit het met de bereikbaarheid/ parkeergelegenheid van de locatie?
  De Hofkerk in Amsterdam ligt gunstig gelegen nabij uitvalswegen. Parkeren in de buurt is beperkt mogelijk en kost € 3,- per uur. De dichtstbijzijnde parkeergarage (Middenweg 69) ligt op 3 minuten loopafstand.

  Ik kom met het Openbaar Vervoer.
  De Hofkerk is gevestigd aan het Linneaushof 94 in het oosten van Amsterdam. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bij halte Hogeweg kun je met tram 19 of de bussen 41 en 287 uitstappen. Vanaf daar ben je in 2 minuten lopen bij de kerk.

  Reserveren & Annuleren

  Ik wacht liever nog even met reserveren, wat is de uiterste datum dat ik me aan kan melden?
  Je kunt nog tot voor de start aanmelden, maar eerlijk is eerlijk: wij verwachten niet dat er dan nog een plek vrij is. We kunnen nu al merken dat het hard gaat met de boekingen.

  Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
  Die liggen vast in onze Algemene Voorwaarden.

  Financieel

  Hoe zit het met de betaling en de kleine lettertjes?
  Je kunt via de site betalen met iDeal. Er zijn geen kleine lettertjes, al zijn uiteraard wel onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

  Zijn er verder nog bijkomende kosten?
  Nee. Wel vragen we je om je eigen lunch mee te nemen (lunchen in de omgeving is ook mogelijk). Koffie, thee, water en wat lekkers zijn voor onze rekening.

  Kan ik gespreid betalen?
  Voor deze 2-daagse Masterclass is het niet mogelijk om gespreid te betalen.

  Hylke Bonnema

  Meesteropsteller, Top coach, Auteur, Opleider

  Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als een van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van Het Nieuwe Opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf– de grondlegger van het Systemisch Werk – heeft Hylke zijn werk de laatste 10 jaar doorontwikkeld. Met Het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak maar vooral ook zijn klanten een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft hij 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al over de 750 mensen opgeleid in zijn werk.

  Ik vond het echt fantastisch en wonderbaarlijk hoe de opstelling plaats vond zonder een opsteller.
  De energie was zo bij mij en mijn representanten aangezet dat de opstelling automatisch ontstond.

  Gert 
  Gert

  Echt top! Ik zou het zo weer doen. Het voelde zo goed. Het heeft mij een andere kijk gegeven op de relatie van en met mijn ouders en voorouders.

  Gert 
  Gert

  Ik heb met heel veel plezier en verwondering meegedaan aan de 2-daagse workshop van afgelopen weekend.
  Hylke, mijn complimenten hoe jij de mensen aan zet om tot een opstelling te komen.

  Gert 
  Gert

  Ik ben nog in proces. Er is werkelijk iets gebeurd.  Ik laat het proces dankbaar verder aan me gebeuren.

   

  Kitty 
  Kitty

  Het was prachtig en intens. Dankbaar dat ik mocht bijdragen aan dit wonderschone weekend.

  Mandy 
  Mandy
  × Hoe kunnen we je helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday