+31 6 40249042

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen

De meest intuïtieve opleiding van NL

Onze opleiding familieopstellingen – de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen – is de mooiste reis die je ooit gaat maken: de reis in jezelf. Wij opereren vanuit het geloof dat je anderen kunt ondersteunen in hun zielsreis door eerst deze reis geheel zelf te hebben gemaakt. Ben jij gereed om dit jaar vanuit een dieper niveau te gaan leven en werken?

Leer dit ware ambacht

en vier je resultaten in werk en liefde, op basis van de 5 levenswetten

Opstellen is een prachtig, diepgaand vak dat je alleen echt kunt omarmen door te doen. Leren door te doen is het speerpunt van de academie. Opstellen gaat niet over goed of fout. Wel over oprechte aandacht, voelen, omgang met spanning en de waarde zien van impasses en blokkades.

Het fundamenteel herstellen van de verbinding met jezelf, elkaar en de natuur: dat is waar systemisch werk voor bedoeld is. Met de vernieuwende methode van Hylke Bonnema wordt het bewustzijn verruimt. Daarmee boor je het potentieel in jezelf aan om te doen waarvoor je bedoeld bent: in wie je bent, in je werk, het contact met anderen en op het gebied van je gezondheid.

 
 

Voor wie?

Onze opleiding familieopstellingen is geschikt voor mensen die bereid zijn met een open hart hun eigen proces aan te gaan en de eigen waarheid onder ogen willen komen. De kern van onze jaaropleiding ligt op jouw eigen kracht en waarneming en daarna op het leren van een methode. Je wordt opsteller, door zelf de reis helemaal te maken, niet door de kaart van anderen te bestuderen.

Mocht je twijfelen of de Jaaropleiding wel écht iets voor jou is, maak dan even een belafspraak met Karin (info@hylkebonnema.nl; tel. +31640249042), dan kijkt zij samen met jou wat de beste route is.

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen

Resultaten na de opleiding
 • Je ontwikkelt een diepgaand bewustzijn over jezelf en je ondernemerschap

 • Je ontwikkelt fundamenteel bewustzijn over je lichaam, je gevoel en je relatie

 • Je hebt zelf opstellingen begeleid

 • Je hebt ervaren hoe opstellingen op in uiteenlopende situaties en gebieden gebruikt kan worden

 • Je kunt jezelf en anderen in hun kracht zetten met behulp van het eigen maken van innovatieve tools: het nieuwe opstellen

 • Je hebt zelf de transformatieve werking van opstellingen ervaren en plukt daar de vruchten van in je persoonlijke en werkzame leven

Duur:

7 x 2 dagen. We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 17:30

Data:

Blok 1, 7-8 oktober 2019
Blok 2, 25-26 november 2019
Blok 3, 27-28 januari 2020
Blok 4, 16-17 maart 2020
Blok 5, 11-12 mei 2020
Blok 6, 22-23 juni 2020
Blok 7, 31 augustus-1 september 2020

Locatie:

Amsterdam

Kosten:

€ 3995 euro (excl. btw).

Kortingsactie

Als je je aanmeldt voor 31 augustus ontvang je een korting van 1000 euro. Je betaald dan dus 2995 euro (ipv 3995 euro).

“Hylke stimuleert je om zelf te gaan voelen. Je krijgt geen kader, en dat brengt je dicht bij jezelf zodat je ook gaat vertrouwen op je eigen gevoel. In zijn opleidingen geeft Hylke alles wat hij heeft, en laat hij je helemaal zien hoe het werkt. Hij heeft het volste vertrouwen en zelfs het verlangen dat jij dit zelf ook gaat doen.”

Programma van de Jaaropleiding

In 7 blokken leggen de weg van buiten naar binnen helemaal af. Zo transformeren we van emoties naar gevoel, van vastzitten naar stromen, van verwarring naar wijsheid en van angst naar liefde.

In deze Jaaropleiding ga je ervaren hoe het is om Intuïtief Systemisch te Coachen. De basis daarvan ligt in Het Nieuwe Opstellen, dat nog steeds wordt doorontwikkeld met de ervaringen opgedaan uit alle opstellingen. Het is vooral kijken en luisteren naar wat het veld ons teruggeeft.

Blok 1 Basismethode het nieuwe opstellen

De Jaaropleiding wordt in dit blokje als het ware ‘geboren’. We leren elkaar onszelf en het veld kennen. We kijken naar onze intentie voor dit komende Jaar. Die intentie is een belangrijk deel van de basishouding waar we het volgende blok mee aan de slag gaan.

Blok 2 Individuele opstellingen

Om een opstelling echt goed te kunnen begeleiden is de basishouding heel belangrijk. Deze basishouding helpt je op een goede, natuurlijke en pure manier een opstelling te begeleiden. Dat vraagt kijken naar je eigen intentie.  Kan je het leven echt voelen? Wat leeft er echt in je? Is je motivatie voor het werk zuiver? Het gaat over wezenlijk verbinden met jezelf en de ander.

In dit blok gaan we ook aan het werk met individuele opstellingen. De werkelijke vraag boven water krijgen. Oefenen met de blaadjesmethode, werkelijk intuïtief voelen.

Blok 3 Familieopstellingen

We zakken samen nu echt dieper in het veld. We gaan intuïtief Systemisch coachen met behulp van tekenen.
Samen werken we ook aan ons eigen proces met behulp van de Cirkel van de Waarheid.

Blok 4 Relatieopstellingen

Dit blok leer je hoe je systemisch coaching inzet voor relaties.
Intieme relaties kun je zien als een ontmoeting tussen mensen, maar ook als een ontmoeting tussen twee systemen, en zelfs als een ontmoeting tussen twee zielen. We gaan kijken het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit en hoe je je werkelijk kunt openen voor de liefde.
Als je een partner hebt is deze de eerste dag van dit blok welkom. We laten zien hoe je een relatieopstelling begeleid.

Blok 5 Organisatie

Dit blok staan organisatie-, loopbaan-, team, sales- en marketingopstellingen centraal. Jouw vraagstukken rondom werk en bedrijf worden sterk onder de loep genomen. Ook is er voor jou ruimte om een bedrijf uit te nodigen voor een live opstelling.
Verder leer je over parallelle processen die zich afspelen in de onderstroom van een organisatie en die door mensen in een organisatie worden opgepikt.

Blok 6 Politieke, maatschappelijke en spirituele opstellingen

Voor de wereld is het belangrijk dat er nieuwe perspectieven komen. Door systemisch te kijken naar de huidige wereldproblematiek kunnen we de wereld van onze kinderen helpen betere keuzes te maken.
We kijken dit blok naar de grotere velden en de vraagstukken van deze tijd: Neoliberalisme; migratie; medische ethiek; financiën; klimaat; relaties; onderwijs; spiritualiteit. Kortom een systemisch perspectief op leven in de 21e eeuw.
Er is ook ruimte om een maatschappelijke organisatie uit te nodigen (politiek; Ngo’s; ministeries etc.)

Blok 7 Afsluitende event en ceremonie

Het laatste blok staat in het teken van afscheid. Net als in het eerste blok de opleiding ‘geboren’ werd zal hij nu weer ‘sterven’. Er wordt veel aandacht besteed aan het proces van ‘loslaten’.
Het is nu ook tijd voor de presentaties van de eindopdrachten (voor hen die dat willen).  Samen sluiten we af met een mooie ceremonie.

Ik werk met grotere groepen. Van deelnemers horen we steeds terug dat het vaak de eerste dag wat overweldigend is, maar dat er al snel een intieme sfeer ontstaat. Er wordt geoefend in kleinere groepjes in verschillende ruimtes. Groot voordeel is dat er ook in de subgroepen gewerkt kan worden met veel representanten.

Amsterdam start 7 oktober 2019

Linneaushof 94, Amsterdam

Duur: 14 lesdagen. We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 18:00.

Data:

 • Blok 1 – 7-8 oktober 2019
 • Blok 2 – 25-26 november 2019
 • Blok 3 – 27-28 januari 2020
 • Blok 4 – 16-17 maart 2020
 • Blok 5 – 11-12 mei 2020
 • Blok 6 – 22-23 juni 2020
 • Blok 7 – 31 aug-1 september 2020

Investering Kosten opleiding : € 3995,- (excl. btw). Incl. Koffie/Thee/Water, koekjes/fruit. Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt. Zie voor actuele kortingsacties het blok hieronder op deze pagina. Er is een mogelijkheid voor gespreide betaling. Neem hiervoor even contact op met Karin: info@familieopstellingen.nl, zij kan je er alles over vertellen.

 

 

 


Meedoen aan de Jaaropleiding is best een grote beslissing die een stevige financiële en tijdsinvestering vraagt van jou. Ik waardeer het enorm als je besluit te investeren in deze reis voor jezelf, je systeem en de wereld. Het is belangrijk dat het klopt voor jou, mij en de de systemen. Daarom nemen we samen de ruimte om tot en met het eerste blok afscheid van elkaar te kunnen nemen als we ervaren dat het niet klopt. Je krijgt dan ook je investering terug (met aftrek van een beetje administratiekosten).

Hylke Bonnema

Hylke is een van de leidende stemmen in het opstellingenwerk in Nederland én wereldwijd die met zijn innovatieve nieuwe opstellingenmethode al duizenden mensen heeft begeleid en opgeleid. De mensen die met hem op reis gaan vinden hem een inspirerende man met een bijzondere manier van contact maken, die volledig vaart op zijn intuïtieve kant.

Met zijn open houding, waarin hij zijn kwetsbaarheid en eigen groeiproces laat zien, is hij ontwapenend, authentiek, eerlijk en tegelijkertijd vlijmscherp in zijn observaties. Deelnemers zeggen over hem dat hij als een echte vakman/meesteropsteller jou echt in beweging kan brengen.

Het Team

Op alle live events zullen er professionele assistenten en meerdere coaches aanwezig zijn, allemaal opgeleid in het systemisch werk bij Hylke Bonnema

Om de Jaaropleiding te kunnen volgen is het belangrijk dat je al bekend met Familieopstellingen. Bij voorkeur heb je al een aantal workshops bij Hylke gevolgd en weet je al hoe het Nieuwe Opstellen eruit ziet.

Voorwaarde is dat je al stappen gemaakt hebt in jezelf met persoonlijke ontwikkeling. Om samen te kijken of de Jaaropleiding voor jou de juiste stap is is een telefonisch intakegesprek gewenst. Mocht je nog niet toe zijn aan die stap dan dan raden we je onze Jaartraining ‘Het Jaar van je Leven’ aan. Begin bij jezelf, voordat je het vak leert, dat legt een beter fundament. De jaartraining ‘Het Jaar van je Leven’ gaat over jezelf en jouw levensdoelen en is ook bedoeld voor mensen die niet persé zelf met opstellingen willen werken, maar wel de methode willen gebruiken om te groeien.

Mocht je twijfelen of de Jaaropleiding wel écht iets voor jou is, maak dan even een belafspraak met Karin (info@familieopstellingen.nl; tel. +31640249042), dan kijkt zij samen met jou wat de beste route is.

Onze werkwijze

Onze werkwijze in opstellingen

Wij ontmoeten elk jaar honderden klanten die we zo goed mogelijk helpen vanuit onze professionele aanpak. De vraag van jou als klant is leidend, waarbij een groot deel van ons werk er uit bestaat de echte vraag helder te krijgen. Wat maakt jou ongelukkig? Wat zit daaronder? We ontrafelen samen.

Jouw proces

Wij zijn verantwoordelijk voor het opstellingenproces, waarbij we ingaan op jouw vraag en die van anderen in de groep. We gaan alleen in een opstelling zolang jij als onze klant ons daar toestemming voor geeft. Zodra je niet meer iinstemt, stoppen we meteen. Wij stellen ons niet op als therapeut, laat staan als (alternatief) arts. Jij blijft op elk moment zelf verantwoordelijk voor jouw proces.

Opstelling als ceremonie

Wij zien opstellingen als een coaching ceremonie. Wij begeleiden een transformerende ceremonie, zoals die eeuwenlang is uitgevoerd door medicijn mensen. Wij zijn persoonlijk aanwezig tijdens ons werk, dat betekent dat we transparant zijn over onszelf. We spreken ook onze eigen intuïtie, gevoelens en gedachten uit, zonder deze als waarheid te postuleren.

Contactinfo

Telefoon: +31640249042
mail: info@familieopstellingen.nl

Colofon

Design: Pologo Design
© 2017 Familieopstellingen.nl
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

Ontdek de ‘geheime agenda’ van je ziel in 5 stappen

 

Wees moedig, reik uit, luister naar je lijf, vertrouw je instinct,

vecht voor de liefde en doe wat echt zin heeft. 

Super, ik houd je op de hoogte!

Zelf intuitief systemisch coachen leren?

Laat het nieuwe opstellen je de weg wijzen

Super, ik houd je op de hoogte!