...

Mijn grootste kracht is misschien wel mijn lef om schaamteloos te laten zien wie ik ben en wat ik kan. Heel ego-vol doen kan soms zo ego-loos zijn. Ga er maar vol in staan en leef je liefde en verdien veel geld met je roeping, dat heb ik geleerd. Bij ons in Nederland is het motto vaak dat je je hoofd niet boven het maaiveld mag uitsteken, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg! We houden onszelf in en dienen daarmee het leven te weinig. Echt helemaal eerlijk jezelf zijn en echt zeggen wat je vindt.

Uitspreken: Ik wil jou! Ik weet nu al dat een aantal lezers dit echt moeilijk vinden. Je mag jezelf immers niet groot maken, dat doe je niet! Totaal on Nederlands, hier ben ik. Wij Nederlanders vinden dit vreselijk, dat kan echt niet. Zo met je eigen kwaliteiten lopen te pronken. Mag niet. Het heeft mij heel erg geholpen, om dit vrij te maken.

Bert Hellinger zegt hierover: het gaat over leven en dood. Dat geldt ook voor de liefde. Ik heb nog x  jaar te leven, wat ik wil ik echt nog? Ik wil mij openen voor de liefde. Ik wil mij openen voor mijn klanten, Ik wil dat gewoon nu. Ik ben er straks niet meer. Dit lijkt ‘egoïstisch’, maar je geeft hiermee zoveel. Als ik echt neem, kan ik ook echt geven. Het gaat niet om geld, maar om het uitwisselen van energie. Het gaat om durven nemen. Deze energie speelt op het niveau van de solar plexus, de bron van de seksuele levensstroom. De bron van iets heel diep willen geven, maar ook iets heel diep willen nemen. Geven willen we vaak wel, maar nemen? Leren nemen en pakken, dat is wat we kunnen leren.

Durven nemen

Iets durven te pakken, iets opeisen, jouw plaats innemen, vinden wij mensen moeilijk. De dader in ons is een ondergesneeuwd kindje. Toch is het de bron van al onze energie. Zonder stroming van jouw daadkracht, gaat niks lukken in het leven. Niet in de liefde, niet in het geld verdienen.

Als jij iets heel diep wil nemen, dan wil je ook heel diep iets geven. Die twee zijn aan elkaar gekoppeld. Zij horen bij elkaar als vorm en inhoud. Zodra je de vorm neerzet, dus een keuze maakt, doe je iets anders niet, en laat je een stuk inhoud los. Zolang je niet kiest, blijft alles mogelijk. Een Walhalla van mogelijkheden, maar ook een drassig moeras, waar je steeds dieper in kunt zakken.

Volg je eigen bezieling

Schuld nemen hoort hierbij. Als ik deze plek inneem, kan hier even niemand staan. Gandhi zei: “In de wereld is het nooit helemaal zuiver. Als ik een stap neem, heb ik nu een paar torretjes vermoord. Het archetype van de onschuld is de maagd Maria. Zij kreeg een zoon zonder haar maagdelijkheid te verliezen en leefde in de eeuwige onschuld. Zij ontving, maar maakte daarvoor niets kapot.

Iedere vooruitgang is verbonden met schuld. Omdat wij bang zijn voor schuld, hebben wij moeite met stappen nemen. Stappen nemen is noodzakelijk om vooruit te komen. De behoefte aan onschuld is een behoefte uit onze kindertijd. We willen graag dat onze ouders ons goed vinden. je wilt van je ouders nog steeds horen dat je goed bent.

Innerlijk ben je dan niet met de werkelijkheid verbonden, maar met je ouders. Je kunt niet onderscheiden wat goed of slecht is voor jou in je leven. Of iets je tegenhoudt, of juist verder brengt kun je niet goed voelen. Dan kan je er nooit uitbreken, want zodra je een stap zet, voel je je schuldig. Echte talenten kunnen zich ontplooien als je je moeders bezieling loslaat en je eigen pad gaat.
Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

× Hoe kunnen we je helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday