...

Wat mij helpt, is mijn intentie. Ik wil dat wat ik doe betekenis heeft en zin geeft. Ik ben hier met mijn cliënt en wil vanuit mijn hart echte waarde toevoegen aan zijn leven. Dus kies ik er iedere dag weer opnieuw voor om mijn bezieling vorm te geven vanuit die intentie. Of ik nu zelf net veel gedoe heb in mijn leven of niet. Het gaat er niet om dat ik rustig zou moeten zitten. Het gaat erom dat ik voel dat ik samen met mijn cliënt op reis ga.

Praktisch, het helpt om thuis een speciaal plekje te hebben, met een kaarsje. Een fysieke plek. Elke ochtend als je opstaat – ook al heb je maar vijf minuten – doe je even een kaarsje aan. En liefst doe je nog wat oefeningen om bij jezelf te komen, bijvoorbeeld yoga of meditatie. Je kunt gebruik maken van bepaalde beeldjes die staan voor archetypen, innerlijke krachtbronnen. Wat je maar wilt. Je kunt dan daar op dat moment – net als in een opstelling – verbinding mee maken, met die kracht in jezelf, in je omgeving.

Kies vooral je eigen vorm. En maak daar zo vaak als je kunt even de tijd voor, ook al is het twee minuten. Het handigste moment is als je net wakker bent; dan ben je nog niet helemaal hier. Even wat koud water in je gezicht en de telefoon nog niet aanzetten. Je bent dan nog in die droomstaat. Misschien ken je dat wel: vlak voor je wakker wordt, bevind je je nog in een soort ruimte. Voordat je helemaal de wereld ingaat. Met dit ochtendritueel neem je even de ruimte om echt in die ruimte te zijn.

× Hoe kunnen we je helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday