...

Wat mij altijd het meest raakt in mijn werk is de perfectie van onze uitdagingen. De schoonheid van alles in het leven. Ook al is het soms verdrietig.Afgelopen week een stel dat uit elkaar gaat en echt moedig dat aankijkt en uitspreekt naar elkaar. Een vrouw die een burn-out heeft en werkelijk bereid is om daar ruimte voor te maken. Ook voor wat die transformatie haar te vertellen heeft, over haar voorouders en zelfs de geschiedenis van de aarde. Zo mooi. Zo echt. Zo verdrietig soms. Maar ook oh zo krachtig!

Zo krachtig om hen een grote stap te zien maken naar de wereld toe.

Naar hun roeping.
In de liefde.
In hun leven.

Door echt te zien, te kijken en te doorvoelen wie ze zijn en waar ze vandaan komen.

Een van de belangrijkste ontdekkingen die ik de afgelopen 10 jaar heb gedaan – in wat ik het nieuwe opstellen noem – is het werken met tot nu net toe nog verborgen verhalen.

Ik zie mezelf nog staan in een opstelling eind jaren ’90 (toen ik zelf in opleiding tot opsteller was), mijn vader in de hoek, ik er ver vandaan, en de opstelling bewoog niet meer.

Niet wetende wat te doen riepen de opstellers mij en de representant voor mijn vader naar het midden en moest ik zinnen zeggen als:” jij bent mijn vader”, etc, alleen…

Was de magie van wat zich daar in de stilte van het niet weten liet zien verbroken.

Niet veel later ontdekte ik dat ik nog een halfzus had in Chili, waar mijn vader nu met mijn moeder op visite is. Ze heet Suzi en wordt 50 deze maand. Wonderlijk vind je niet?

Die tot nu net toe nog verborgen verhalen ontvouwen zich vaak in een opstelling.

Als je het veld maar gewoon z’n gang laat gaan.

Je kunt maar zover komen als het gaat om het met je hoofd verzamelen van feiten en het navragen bij representanten.
Maar wat het veld je laat zien klopt altijd precies. En je intuïtie ook. Die klopt ook altijd.

Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je als opsteller zuiver representeert en zo ontdekt hoe je goed kunt luisteren naar je intuïtie. Deze basisvaardigheid trainen we in al mijn groepen.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

× Hoe kunnen we je helpen? Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday