De Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen

De meest intuïtieve opleiding van NL

Onze opleiding familieopstellingen – de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen – is de mooiste reis die je ooit gaat maken: de reis in jezelf. Wij opereren vanuit het geloof dat je anderen kunt ondersteunen in hun zielsreis door eerst deze reis geheel zelf te hebben ondervonden. Ben jij gereed om dit jaar vanuit een dieper niveau te gaan leven en werken?

Leer dit ware ambacht

Opstellen is een prachtig, diepgaand vak dat je alleen echt kunt omarmen door te doen. Leren door te doen is het speerpunt van de academie. Opstellen gaat niet over goed of fout. Wel over oprechte aandacht, voelen, omgang met spanning en de waarde zien van impasses en blokkades.

Het fundamenteel herstellen van de verbinding met jezelf, elkaar en de natuur: dat is waar systemisch werk voor bedoeld is. Met de vernieuwende methode van Hylke Bonnema wordt het bewustzijn verruimt. Daarmee boor je het potentieel in jezelf aan om te doen waarvoor je bedoeld bent: in wie je bent, in je werk, het contact met anderen en op het gebied van je gezondheid.

Investering:

Normale prijs: € 3.995,- (excl. btw)

Tot en met 31  augustus 2020 geldt er een vroegboekkorting van 1000 euro. Je betaalt dan dus € 2.995,- (excl. btw)

Wil je samen met je partner de Jaaropleiding doen (heel waardevol!)? Of met een vriend/vriendin of collega? Dan geven we je ook nog een extra korting.

Ook is er een mogelijkheid voor gespreide betaling.

Neem daarvoor even contact op met Karin: info@hylkebonnema.nl

Wat biedt onze opleiding familieopstellingen jou?

N

Je ontwikkelt een diepgaand bewustzijn over jezelf en je ondernemerschap

N

Je ontwikkelt fundamenteel bewustzijn over je lichaam, je gevoel en je relatie

N

Je hebt zelf opstellingen begeleid

N

Je hebt ervaren hoe opstellingen op in uiteenlopende situaties en gebieden gebruikt kan worden

N

Je kunt jezelf en anderen in hun kracht zetten met behulp van het eigen maken van innovatieve tools: het nieuwe opstellen

N

Je hebt zelf de transformatieve werking van opstellingen ervaren en plukt daar de vruchten van in je persoonlijke en werkzame leven

In de Jaaropleiding werken we met grotere groepen. Van deelnemers horen we steeds terug dat het vaak de eerste dag wat overweldigend is, maar dat er al snel een intieme sfeer ontstaat. Er wordt  geoefend in kleinere groepjes in verschillende ruimtes. Groot voordeel is dat er ook in de subgroepen gewerkt kan worden met veel representanten.

Amsterdam start 5 oktober 2020

Linneaushof 94, Amsterdam

Duur: 14 lesdagen. We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 18:00.

Data:

  • blok 1 – 5-6 oktober 2020
  • blok 2 – 23-24 november 2020
  • blok 3 – 18-19 jan 2021 
  • blok 4 –  15-16 maart 2021 
  • blok 5 –  10-11 mei  2021
  • blok 6 –  5-6 juli 2021
  • blok 7 – 6-7 september 2021

Investering opleiding: € 3995,- (excl. btw). Incl. Koffie/Thee/Water, koekjes/fruit. Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.

Er is een mogelijkheid voor gespreide betaling. Neem hiervoor even contact op met Karin: info@hylkebonnema.nl, zij kan je er alles over vertellen. 

Programma van de Jaaropleiding

In 7 blokken leggen de weg van buiten naar binnen helemaal af. Zo transformeren we van emoties naar gevoel, van vastzitten naar stromen, van verwarring naar wijsheid en van angst naar liefde.
In het eerste blok worden Intervisiegroepen samengesteld (op regio). Deze intervisiegroepen komen minimaal 1 keer een dagdeel tussen de blokken samen. Hier ontstaan vaak hechte verbindingen tussen de deelnemers. Sommige intervisiegroepen blijven nog vele jaren na de Jaaropleiding samen komen om ervaringen te delen, casussen te bespreken en te oefenen met opstellen.

In deze Jaaropleiding ga je ervaren hoe het is om Intuïtief Systemisch te Coachen. De basis daarvan ligt in Het Nieuwe Opstellen, dat nog steeds wordt doorontwikkeld met de ervaringen opgedaan uit alle opstellingen. Het is vooral kijken en luisteren naar wat het veld ons teruggeeft.

Blok 1 Basismethode het nieuwe opstellen

De Jaaropleiding wordt in dit blokje als het ware ‘geboren’. We leren elkaar onszelf en het veld kennen. We kijken naar onze intentie voor dit komende Jaar. Die intentie is een belangrijk deel van de basishouding waar we het volgende blok mee aan de slag gaan.

Blok 2 Individuele opstellingen

Om een opstelling echt goed te kunnen begeleiden is de basishouding heel belangrijk. Deze basishouding helpt je op een goede, natuurlijke en pure manier een opstelling te begeleiden. Dat vraagt kijken naar je eigen intentie.  Kan je het leven echt voelen? Wat leeft er echt in je? Is je motivatie voor het werk zuiver? Het gaat over wezenlijk verbinden met jezelf en de ander.

In dit blok gaan we ook aan het werk met individuele opstellingen. De werkelijke vraag boven water krijgen. Oefenen met de blaadjesmethode, werkelijk intuïtief voelen.

Blok 3 Familieopstellingen

We zakken samen nu echt dieper in het veld. We gaan intuïtief Systemisch coachen met behulp van tekenen.
Samen werken we ook aan ons eigen proces met behulp van de Cirkel van de Waarheid.

Blok 4 Relatieopstellingen

Dit blok leer je hoe je systemisch coaching inzet voor relaties.
Intieme relaties kun je zien als een ontmoeting tussen mensen, maar ook als een ontmoeting tussen twee systemen, en zelfs als een ontmoeting tussen twee zielen. We gaan kijken het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit en hoe je je werkelijk kunt openen voor de liefde.
Als je een partner hebt is deze de eerste dag van dit blok welkom. We laten zien hoe je een relatieopstelling begeleid. 

Blok 5 Organisatie

Dit blok staan organisatie-, loopbaan-, team, sales- en marketingopstellingen centraal. Jouw vraagstukken rondom werk en bedrijf worden sterk onder de loep genomen. Ook is er voor jou ruimte om een bedrijf uit te nodigen voor een live opstelling.
Verder leer je over parallelle processen die zich afspelen in de onderstroom van een organisatie en die door mensen in een organisatie worden opgepikt.

Blok 6 Politieke, maatschappelijke en spirituele opstellingen

Voor de wereld is het belangrijk dat er nieuwe perspectieven komen. Door systemisch te kijken naar de huidige wereldproblematiek kunnen we de wereld van onze kinderen helpen betere keuzes te maken. 
We kijken dit blok naar de grotere velden en de vraagstukken van deze tijd: Neoliberalisme; migratie; medische ethiek; financiën; klimaat; relaties; onderwijs; spiritualiteit. Kortom een systemisch perspectief op leven in de 21e eeuw.
Er is ook ruimte om een maatschappelijke organisatie uit te nodigen (politiek; Ngo’s; ministeries etc.)

Blok 7 Afsluitende event en ceremonie

Het laatste blok staat in het teken van afscheid. Net als in het eerste blok de opleiding ‘geboren’ werd zal hij nu weer ‘sterven’. Er wordt veel aandacht besteed aan het proces van ‘loslaten’.
Het is nu ook tijd voor de presentaties van de eindopdrachten (voor hen die dat willen).  Samen sluiten we af met een mooie ceremonie.

Wat biedt de jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen jou?

Praktijk. Na voltooiing van de opleiding kun je zelf opstellingen begeleiden. Je bent vakbekwaam en weet hoe je het geleerde in de praktijk brengt. Je weet ook hoe je als professional aan de slag wilt. Certificering. Je kunt na onze opleiding het certificaat van opsteller aanvragen. Hiermee kun je ook aanmelden voor de accreditering van de beroepsvereniging NOBCO. Al tijdens de opleiding gelden hiervoor bepaalde eisen zoals aanwezigheidsplicht en een eindwerkstuk. Opstellen wordt op steeds meer plekken ingezet. Ook als je besluit om geen opsteller te worden, is onze opleiding een enorme persoonlijke en professionele verrijking.

Onze opleiding familieopstellingen is geschikt voor mensen die bereid zijn met een open hart hun eigen proces aan te gaan en de eigen waarheid onder ogen willen komen. De kern van onze jaaropleiding ligt op jouw eigen kracht en waarneming en daarna op het leren van een methode. Je wordt opsteller, door zelf de reis helemaal te maken, niet door de kaart van anderen te bestuderen. 

Mocht je twijfelen of de Jaaropleiding wel écht iets voor jou is, maak dan even een belafspraak met Karin (info@familieopstellingen.nl; tel. +31640249042), dan kijkt zij samen met jou wat de beste route is.

 

_____________

Meedoen aan de Jaaropleiding is best een grote beslissing die een stevige financiële en tijdsinvestering vraagt van jou. Ik waardeer het enorm als je besluit te investeren in deze reis voor jezelf, je systeem en de wereld. Het is belangrijk dat het klopt voor jou, mij en de de systemen. Daarom nemen we samen de ruimte om tot en met het eerste blok afscheid van elkaar te kunnen nemen als we ervaren dat het niet klopt. Je krijgt dan (na aftrek van het eerste blok + administratiekosten) gewoon je geld terug. Voorwaarde is wel dat je met Hylke bespreekt waarom je wilt stoppen. Na het eerste blok is er geen mogelijkheid meer tot restitutie.

Om de Jaaropleiding te kunnen volgen is het belangrijk dat je al bekend met Familieopstellingen. Bij voorkeur heb je al een aantal workshops bij Hylke gevolgd en weet je al hoe het Nieuwe Opstellen eruit ziet. 

Voorwaarde is dat je al stappen gemaakt hebt in jezelf met persoonlijke ontwikkeling. Om samen te kijken of de Jaaropleiding voor jou de juiste stap is is een telefonisch intakegesprek gewenst. Mocht je nog niet toe zijn aan die stap dan dan raden we je onze Jaartraining ‘Het Jaar van je Leven’ aan. Begin bij jezelf, voordat je het vak leert, dat legt een beter fundament. De jaartraining ‘Het Jaar van je Leven’ gaat over jezelf en jouw levensdoelen en is ook bedoeld voor mensen die niet persé zelf met opstellingen willen werken, maar wel de methode willen gebruiken om te groeien. Als je niet zeker weet wat voor jou de beste weg is bel dan even met Karin: 0640249042 (tijdens kantooruren) of stuur een mailtje.

Mocht je twijfelen of de Jaaropleiding wel écht iets voor jou is, maak dan even een belafspraak met Karin (info@familieopstellingen.nl; tel. +31640249042), dan kijkt zij samen met jou wat de beste route is.

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen

Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen

Hofkerk, Linnaeushof 94
Amsterdam, West 1098 KT Nederland
+ Google Maps

Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is de meest intuïtieve opleiding van NL. Opstellen is een prachtig diepgaand vak dat je alleen echt kunt omarmen door te doen.

Meer weten »
05 oktober 2020 10:00 - 18:00

Accreditatie jaaropleiding

Onze Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen is geaccrediteerd door de KTNO en NOBCO. Aan de Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen zijn 42 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner,Senior Practitioner of Master Coach. 

Hylke Bonnema

Meesteropsteller, Top coach, Auteur, Opleider

Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als een van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van het nieuwe opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf– de grondlegger van het Systemisch Werk – heeft Hylke zijn werk de laatste 10 jaar doorontwikkeld. Met het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak maar vooral ook zijn klanten een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al over de 750 mensen opgeleid in zijn werk.

Het was een superdag en ik heb mijn gehechtheid aan geld opgesteld en nu durf ik mijn eigen praktijk echt door te gaan zetten en heeft het me geholpen de keuze te maken niet meer terug in loondienst te gaan! (over de workshop Leef je Roeping)

Agnes 
Agnes
Mooi hoe je het opstellen uitdraagt naar een breed publiek. Fijne opbouw van de dag, mooie oefeningen, veel inspiratie en goed verzorgd!
Ook altijd weer mooi om op zo’n dag de grenzen te ervaren van eigen ongemak/weerstand.
Mirjam 
Mirjam

Hylke heeft een bijzondere gave om diepgaande kennis heel concreet in te zetten voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij heeft en scherp oog vanuit een diep innerlijk weten.

Ilonka de Haan 
Ilonka de Haan

Hylke’s intuïtieve handelen gecombineerd met zijn prettige, open persoonlijkheid, maakt het dat hij in weinig tijd het beste in mij heeft boven gehaald.

Roland van Mourik 
Roland van Mourik

Deelnemers over de opleiding

Een greep uit de reacties van onze event-deelnemers.

Raymond over wat de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatie opstellingen’ voor heeft betekend.

Mark over wat de “Jaaropleiding Familie – en Organisatie opstellingen” voor hem heeft betekend.

Dagmar over wat de ‘Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen’ voor haar heeft betekend.

× Hoe kunnen we je helpen?