De Reis voor je Leven

Jaarprogramma voor Persoonlijk Leiderschap

 

Welk leven leef jij? Je bent nu waar je bent, maar dat is niet precies waar je wilt zijn. Je hebt je best gedaan, het werkt alleen niet meer. Het enige wat je nog hoeft te doen is je te realiseren dat er iets is wat je tegenhoudt, waardoor je niet volledig tot bloei bent gekomen. Vaak zijn dat oude patronen. Overtuigingen en emoties die je ervan weerhouden dat te doen wat je eigenlijk graag zou willen. Wist jij dat veel van ons het leven van onze ouders leven? Uit liefdevolle loyaliteit nemen we als kinderen de levens van onze ouders op in dat van ons.

Ons Programma

In ons programma leer je hoe je verder kunt gaan als de deur naar je gevoel en intuïtie op slot lijkt te zitten. Je leert luisteren naar jezelf in vijf praktische eenvoudige stappen, de vijf universele stappen naar je zielsbestemming. Het is een makkelijk toepasbare vorm van mijn ‘intuïtief systemische coach-methode’, waarin ik inmiddels 15 jaar lesgeef en waarmee ik de afgelopen 20 jaar duizenden mensen heb begeleid om intuïtief te leven in hun liefde, hun werk en hun persoonlijk leiderschap. Als je de verborgen boodschap van je ziel ontdekt dan openen zich oneindige mogelijkheden.

In vijf universele stappen naar je zielsbestemming

In het werk dat ik nu al zoveel jaren doe ontdekte ik de vijf universele stappen om tot je zielsbestemming te komen. We volgen deze stappen in de vijf weekenden van de Reis voor je Leven:

  1. Jouw hier-en-nu-situatie, jouw uitdaging.
  2. Je lijf, je emoties, je gevoel. Het leren voelen.
  3. De oude (verborgen) verhalen.
  4. Alles is liefde. Jouw liefde, jouw bezieling, jouw levenskracht.
  5. Leiderschap nemen over je eigen leven. Je eerste stap naar buiten zetten.

 

Wat brengt de Reis voor je Leven jou?

N

Je durft weer te voelen en te vertrouwen op je intuïtie

N

Je kijkt met andere ogen naar je verhaal over je verleden

N

Heb je blokkades, zoals bijvoorbeeld uitstelgedrag, angst en chaos weten te transformeren in hernieuwde kracht en focus.

N

Je hebt je overlevingsstrategieën, je vluchtroutes en je maskers ontdekt. En je kunt er daardoor uit stappen

N

Je kunt je openen en je kunt uitreiken naar de ander

N

Heb je ook dieperliggende overtuigingen en emotionele blokkades uit je geschiedenis die jou ervan weerhouden geld te verdienen met je roeping aangekeken, omarmd en getransformeerd.

De uitdaging

Wil je je niet meer verstoppen voor datgene wat nu nog in je onderbewustzijn is? Omdat je jouw liefde, jouw kracht, jouw wijsheid (weer) wilt leren kennen? Sterker nog: omdat je die elementen leidend wilt laten zijn in jouw leven? En ga je daar vol voor?
Wil je van verdriet naar liefde, van woede naar kracht, van verwarring naar wijsheid?
Wil je de edele kunst van het voelen en het effectief inzetten van je intuïtie leren?

Als jij ‘JA’ zegt tegen deze uitdaging, dan ben ik graag je reisbegeleider.

Investering:

Prijs: € 3.495,-

Nu met € 1.000,- actiekorting. Je betaald dus slechts € 2.495,- (incl. btw)

Reis voor je Leven

Reis voor je Leven

Hofkerk, Linnaeushof 94
Amsterdam, West 1098 KT Nederland
+ Google Maps

Welk leven leef jij? Je bent nu waar je bent, maar dat is niet precies waar je wilt zijn. Je hebt je best gedaan, het werkt alleen niet meer. In ons programma leer je hoe je verder kunt gaan als de deur naar je gevoel en intuïtie op slot lijkt te zitten. Je leert luisteren […]

Meer weten »
15 oktober 2021 10:00 - 17:30

Data

 

Intensive 1 – 15/16 oktober 2021 

Intensive 2 – 12/13 nov 2021 

Intensive 3 – 28/29 jan 2022  

Intensive 4 – 25/26 mrt 2022 

Intensive 5 – 20/21 mei 2022 

 

Locatie & investering

 
Locatie

Hofkerk, Linneaushof 94, Amsterdam

 
Investering

Investering: € 3.495,- (incl. btw).
Actiekorting € 1.000,-, je betaald nu dus slechts € 2.495,- (incl. btw)

Incl. Koffie/Thee/Water, koekjes/fruit. Je kunt zelf je lunch meenemen of ergens lunchen in de buurt.

Duur: 10 dagen. We starten elke dag om 10:00 (inloop vanaf 9:30) en eindigen de dag rond 17:00.

 

Voor wie

Voor wie niet

Het programma, de reisbeschrijving

Dit is een schetsroute van wat we in grote lijnen zullen volgen, echter we kunnen ook uitwijken indien we op de reis interessante zijpaden ontdekken.

Stap 1: Jouw hier-en-nu-situatie; jouw uitdaging; jouw verlangen

Waar wil jij heen met deze reis? Wat wil jij bereiken met deze reis van binnen en van buiten in de wereld van werk en liefde? Waar sta je nu? Wat zijn je omstandigheden? Dit blok gaat over kennismaken, intervisie groepjes creëren, coaching buddy’s ontmoeten en het leren van een aantal basis vaardigheden. Na deze 2 dagen heb je helder wat je werkelijk wilt, ben je in contact gekomen met je verlangen en leef je je verlangen! Je ziet en herkent je vluchtroutes en kiest ervoor om ze niet altijd zomaar te volgen.

Stap 2: Je lijf, je emoties, je gevoel. Het leren voelen

Luister naar je lijf. Je spanningen en je emoties vertellen je het verhaal over hoe het nu met je is. Vaak luisteren we pas naar ons lijf als er iets mis gaat. We doen oefeningen in lichaamsbewustzijn en onderzoeken welke oude verhalen en overtuigingen zich aandienen als je bij je lijf en je emotie blijft. In de spanning en de pijn zit jouw krachtbron (van haat naar liefde). Na dit blok heb je geleerd om lekker in je vel te gaan zitten en ben je belichaamd, geaard en geworteld. Je durft je emotie en spanningen aan te gaan. Je oude verhalen en overtuigingen heb je gezien en losgelaten. Je hebt geleerd te luisteren naar je intuïtie en dit in te zetten.

Blok 3: De oude (verborgen) verhalen

Deze dagen gaan we schatgraven. Om die schatten te ontdekken maken we echt de tijd en aandacht vrij om ze te zoeken en op te graven en de waarde die erin zit te gaan leren gebruiken en inzetten in ons leven.
We zijn onbewust loyaal aan onze ouders, grootouders en voorouders. En onder onze blokkades liggen ook hun pijn, verdriet, boosheid en andere emoties verborgen. Alsof wij een prijs betalen voor hun verborgen verhalen.
Wat voor grote kracht geeft jouw verleden jou om nu je leven te leiden?

Stap 4: Alles is liefde. Jouw liefde, jouw bezieling, jouw levenskracht

Hoe is het met de liefde in jouw leven? Je hartstocht, passie, intimiteit, seksualiteit, verbinding, communicatie en partnerschap? We gaan dit met elkaar samen aan. We gaan apart van elkaar kijken naar hoe mannen dit zien en hoe de vrouwen erin staan. We gaan relatie-opstellingen doen om te kijken hoe we elkaar weer opnieuw echt kunnen vinden en onze relatie verbeteren. Ook het blok om nu een keer de juiste partner naar je toe te trekken. Je mag in dit blok je partner meenemen. Maak er een leuk avontuur van voor jullie samen, voor jullie relatie, voor jullie kinderen. Ook als de partner het niks vindt is hij/zij van harte welkom en mag te alle tijden weer gaan. Het gaat hier uiteindelijk over echt de liefde vinden diep in jezelf. Na dit blok heb je je blokkade omarmt en getransformeerd in een krachtbron. Je durft de liefde meer te gaan leven. Je meer open te stellen voor seksualiteit, intimiteit en verdieping in je relatie. Je hebt nieuwe perspectieven gekregen op man zijn, vrouw zijn, relatie en seksualiteit.

Blok 5: Leiderschap nemen over je eigen leven. Je eerste stap naar buiten zetten.

Dit blok gaat over stappen zetten in de wereld. Welke eerst echte stap ga jij nemen? Als jij zelf een eerste moedige stap echt zet, dan volgt de wereld jou en worden je verlangens vervuld. Iedere lange reis beging met een eerste stap… Het gaat er nu om het écht te gaan doen, concreet én praktisch. Na dit blok heb je geleerd om moedige stappen te zetten. Je durft te gaan voor je verlangen. Je toont leiderschap in je omgeving, in de liefde, in je werk en van binnen in jezelf. Je bent je eigen zaak begonnen. Je geniet van hernieuwde liefde in je leven. Je bent in dienst van het leven. Je viert gelukkig het jaar van je leven samen met anderen. Tijd voor een spetterend eindfeest!

Door het werken met opstellingen maken we snel contact met wat er verstopt zit in ons en waarom we nu vastzitten. De opstellingen helpen ons op een veilige doch snelle manier, stapje voor stapje, uit de bevroren impasse van onze levensthema’s meer in beweging te komen; van binnen en van buiten.

Ons reisschema wil ik nauwkeurig afstemmen op de groep. Ik wil graag werken met wat er werkelijk speelt binnen de groep. Ik heb een schets gemaakt van de reis als een soort reiskaart. Het is echter als een patiënt diagnosticeren die je nog niet gezien hebt. Ik kan nog niet precies onze reis uit zetten omdat ik jou en de rest van de groep nog niet echt diep heb mogen ontmoeten. Pas dan kan ik beter koers zetten voor de reis en het programma zo afstemmen dat het ook precies past bij wat er op dat moment voor jou en de groep nodig is. In plaats van ons allemaal door een door het hoofd bedacht reisschema heen te duwen terwijl we ter plaatse als we echt op reis ergens een dag langer willen blijven of juist snel verder willen.

 

___

* Bij onvoldoende deelname behouden wij ons het recht voor deze Reis te verplaatsen of te annuleren

** Als je na het eerste blok voelt dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt kan je stoppen en krijg je (na aftrek van het eerste blok) gewoon je geld terug. Daarna is er geen mogelijkheid meer tot restitutie.

 

 

Onze methode ‘Het Nieuwe Opstellen’

De nieuwe opstellingen methode heb ik de afgelopen 15 jaar beproefd ontwikkeld en met veel succes ingezet. Ik heb gekeken hoe we konden zorgen dat de inzichten uit de opstellingen ook daadwerkelijk tot concrete stappen en verbeteringen in het dagelijks leven konden leiden.

We werken met concrete levensvragen op het gebied van werk, liefde en leven! Hiermee gaan we aan de slag. We gaan eerst onderzoeken, wat er eigenlijk speelt. Wat voel je en welk verhaal wil je lichaam vertellen.

De essentie van ons opstellingen-werk bestaat eruit dat we in onze dagelijkse vraagstukken en de daarbij behorende belemmeringen gaan ont-dekken welke innerlijke krachtbronnen, ‘schatten’ daarin verscholen liggen. Carl Jung noemde deze ‘archetypen’. Dit zijn universele leven gevende principes, waarden, kwaliteiten en talenten die jij kunt aanboren. Ze liggen verscholen onder allerlei oude overtuigingen. Die voortkomen uit onze opvoeding en van onze ouders, grootouders en voorouders. We gaan schatgraven!

We willen iets veranderen in ons leven en hebben vaak al een heel leven met oude programmering dus is het belangrijk – en dat blijkt ook uit ervaring – dat je hiervoor de neemt tijd. Quick fixes werken, zoals je weet niet.

Hylke Bonnema

Meesteropsteller, Top coach, Auteur, Opleider

Zijn klanten noemen hem authentiek, eigenwijs en echt een meester in zijn vak. Hij geldt dan ook als een van de meest veel gevraagde innovatieve topcoaches van dit moment. Hij is de leidende stem van het nieuwe opstellen wereldwijd. Geïnspireerd door Bert Hellinger zelf– de grondlegger van het Systemisch Werk – heeft Hylke zijn werk de laatste 10 jaar doorontwikkeld. Met het Nieuwe Opstellen geeft hij het vak maar vooral ook zijn klanten een nieuwe dimensie in hun leven, hun liefde, hun werk en hun organisatie. Hij heeft in de afgelopen 20 jaar vele mensen en organisaties geholpen om hun leiderschap te leven. Daarnaast heeft 3 boeken gepubliceerd en inmiddels al over de 750 mensen opgeleid in zijn werk.

Het was een superdag en ik heb mijn gehechtheid aan geld opgesteld en nu durf ik mijn eigen praktijk echt door te gaan zetten en heeft het me geholpen de keuze te maken niet meer terug in loondienst te gaan! (over de workshop Leef je Roeping)

Agnes 
Agnes
Mooi hoe je het opstellen uitdraagt naar een breed publiek. Fijne opbouw van de dag, mooie oefeningen, veel inspiratie en goed verzorgd!
Ook altijd weer mooi om op zo’n dag de grenzen te ervaren van eigen ongemak/weerstand.
Mirjam 
Mirjam

Hylke heeft een bijzondere gave om diepgaande kennis heel concreet in te zetten voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij heeft en scherp oog vanuit een diep innerlijk weten.

Ilonka de Haan 
Ilonka de Haan

Hylke’s intuïtieve handelen gecombineerd met zijn prettige, open persoonlijkheid, maakt het dat hij in weinig tijd het beste in mij heeft boven gehaald.

Roland van Mourik 
Roland van Mourik

De Reis voor je Leven, hoe het werkt

Ik stond voor de groep, iets wat ik nog nooit had gedaan!
Tranen stroomden, ik straalde, iedereen klapte…

Door: Jeanette*

Als je me zou kennen, zou je het ongelooflijk vinden dat ik als verlegen teruggetrokken vrouw dit allemaal durfde. Ik heb echt wel een grote mond. Stoer doen aan de buitenkant. Echter niemand wist eigenlijk wie ik ben. Ik ben typisch zo’n succesvolle professional achter wie nog een heel verhaal schuilgaat. In mijn werk deed ik al leuke dingen, maar echt mijn roeping leven durfde ik nog niet. Ik droomde wel eens over wat ik liever zou willen doen. In de liefde was het ook nog niet echt gelukt. Een mislukte relatie was uiteindelijk het startpunt. Ik had van een vriendin gehoord dat Hylke echt goed was en hij kwam steeds weer langs op Facebook.  Toen heb ik de intuïtieve beslissing genomen om met Hylke op reis te gaan.
Daarna twijfelde ik eerlijk gezegd nog wel even, het was voor mij een boel geld. Mijn vriendin stelde me gerust. Ze vertelde dat Hylke al 15 jaar les geeft in deze bijzondere opstellingenmethode en dat hij zelf ook nog de opstellingenmethode verder door had ontwikkeld om hem nog praktischer en nog beter toepasbaar te maken. Ze zei “ Hij kan jou helpen jezelf te leren voelen, waardoor je dan vanzelf een leuke vent aantrekt.” 🙂
  
Toen de reis begon was ik doodsbang, een nieuwe groep. Ik hield helemaal niet van groepen. En dan ook nog zo’n grote groep van 35 mensen. Het bleken natuurlijk allemaal mijn eigen oude spoken te zijn en allemaal heel erg mee te vallen. Ook al is mijn groep afgelopen, ik zie de mensen nu nog. In mijn co-creatie groep. Ook maak ik nog afspraken met mijn coach. Dat zat er allemaal bij in.
 In het begin werd ik eerst nog onzekerder. Later ontdekte ik dat dit kwam om dat ik altijd mijn gevoelens weg at, weg sportte of weg werkte. Na het eerste blok waarin we hebben geleerd om te arriveren voelde ik me dus eerst slechter, oud verdriet was naar boven gekomen. Verdriet van vroeger over mijn relatie met mijn moeder. Iets wat ik al mijn hele leven had weggestopt. Achteraf ben ik zo dankbaar dat ik de moedige stap heb gezet om bij Hylke dit te gaan doen.
 Het ging steeds dieper. Naast de relatie met mijn moeder hebben we gekeken naar mijn hele familie en vooral welke verstopte emoties en verhalen ik al mijn hele leven voelde maar die nooit aandacht hebben gekregen van mij en/of mijn ouders. Ik ontdekte dat juist dit mij onzeker maakte en ook dat hier het patroon vandaan kwam om gewoon maar te doen alsof er niets aan de hand is, door werken, door eten, door drinken…..
  
Wonderbaarlijk hoe Hylke in de opstellingen iedere keer weer ziet wat er mist. Steeds weer kreeg ik kippenvel als er een tot nu net toe verborgen verhaal bovenkwam. Bij mij bleek mijn grootmoeder verliefd te zijn geweest op een Duitse soldaat. Echte liefde had ze voor hem gevoeld. Dat was zo diep weggestopt, dat zelfs mijn moeder het niet weet. Toen dat naar boven kwam kwam er zoveel nieuwe liefde, nieuwe levenskracht vrij in mij. Dit was het punt waarop alles verschoof.
  
Ik had wel al die eerdere stappen nodig om überhaupt zo diep te durven voelen en vertrouwen op mijn intuïtie om dat verborgen verhaal toen toe te kunnen laten. Door deze nieuwe verbinding met mijn grootmoeder en de rest van de vrouwenlijn, zelfs met oermoeder aarde erbij, voel ik me nu zo krachtig vanbinnen. Als ik er over schrijf kan ik het zo weer voelen.
Was daarmee alles meteen anders? Zeker niet. Mijn oude patronen bestonden ook nog. De opstelling had mij een nieuw perspectief gegeven. Nieuwe wortels. Nu nog de boom opnieuw laten bloeien. Dus we gingen kijken naar mijn roeping in werk. Ik ontdekte dat ik zo’n zin heb om meer met mensen te gaan werken in plaats van dat wat ik nu doe. Ik voel dat mijn talent ook ligt in het schrijven over deze dingen. Ik ben van baan verandert en werk nu als copywriter bij dezelfde organisatie.
  
Nu ben ik zelfs al begonnen met het schrijven van een roman over de liefde. Want na het blokje over werk hebben we gekeken naar de liefde.  Want oh ja, ik ben sinds 3 maanden samen met een leuke man. Hij wil het ook het echt met mij aangaan. Het is spannend, maar ook heel leuk om weer een nieuwe liefde te hebben in mijn leven. In dat blokje namen ook de mensen met een partner, hun partner mee.
  
Het laatste blokje sloten we af door een presentatie te geven. Toen Hylke dit vroeg dacht ik eerst JA, JA dat heeft hij vast nodig voor zijn marketing, ik doe het niet. Dat bleek weer een spook te zijn. Hylke bouwde de groep zo goed op dat ik als vanzelf durfde, nadat we eerst in kleine groepen hadden geoefend. Ik had heus wel eens een presentatie gegeven op mijn werk, maar echt mijn gevoel er laten zijn en ook nog eens van hieruit spreken, dat was nieuw en geweldig! Ik stond voor de groep, kwetsbaar als ik was, met mijn gevoel zichtbaar, iets wat ik nog nooit gedaan! Tranen stroomden, het waren de tranen van mijn moeder, grootmoeder en alle vrouwen die niet de liefde hadden kunnen leven. ik straalde, ik voelde dat dit de boodschap was van mijn ziel, iedereen klapte.
  
Een echte stap vooruit. Ben ik nu klaar? Zeker niet. De lessen die ik geleerd heb afgelopen jaar zitten nu in mijn systeem, letterlijk en figuurlijk. Als ik je 1 ding mag zeggen: doe het, luister naar je gevoel, het klopt.

Deelnemers over de opleiding

Een greep uit de reacties van onze event-deelnemers.

Susanne over de Reis voor je Leven.

Joop over de Reis voor je Leven.

Sylvia over de Reis voor je Leven.

× Hoe kunnen we je helpen?